Mijn favorieten

Uw woning laten taxeren in regio Etten-Leur

Benieuwd naar de waarde van uw woning in regio Etten-Leur, of ziet u kans uw rente te verlagen? Er zijn diverse doelen waarvoor een taxatierapport van een woning nodig is. Of u het taxatierapport nu nodig heeft voor het aanvragen of oversluiten van een hypotheek, aan- of verkoopbeslissing, boedelscheiding of -verdeling, Zegers Makelaardij helpt!

 
 

Snel een taxatie van uw woning

Wij begrijpen dat u de waarde van uw woning snel wilt weten. Zegers Makelaardij beschikt over 2 Register Makelaar Taxateurs, waardoor een taxatie op heel korte termijn mogelijk is. Zo kunt u snel verder met bijvoorbeeld uw onderhandeling of financiering. Wilt u gelijk een NWWI taxatie aanvragen? Dat kan hier!

Wilt u weten wat uw woning waard is omdat u van plan bent deze te gaan verkopen? Maak dan een afspraak voor een gratis waardebepaling van uw huis.
 

Waarom is een taxatierapport nodig?

Een taxatie is een objectieve, deskundige bepaling van de marktwaarde van een woning. Hierbij wordt onder meer rekening gehouden met het type woning, de grootte, de ligging en de staat van onderhoud. Er zijn verschillende situaties waarbij een taxatie van uw woning is vereist. Bijvoorbeeld wanneer u een woning koopt en een hypotheek aanvraagt. Hetzelfde geldt bij de aanvraag voor financiering wanneer u uw woning gaat verbouwen. Daarnaast kan het in geval van een scheiding of erfenis van belang zijn om de waarde van uw huis door een deskundige en onafhankelijke taxateur te laten bepalen. De hypotheekverstrekker zal dan om een taxatierapport vragen en wil de waarde van uw huis weten om zo een onderpand voor de lening te hebben.
 

Waarom een NVM-taxateur?

Indien u kiest voor een NVM-taxateur, bent u verzekerd dat deze zich houdt aan de strenge eisen van de NVM. Dit heeft voor u als voordeel dat u op een objectieve en deskundige manier geholpen wordt bij het kopen of verkopen van uw huis. Een van die regels is dat NVM-taxateurs alleen voor de verkoper of alleen voor de koper mag optreden. Ook moeten ze zich houden aan de NVM Erecode en zijn ze verplicht cursussen en trainingen te volgen om hun kennis op peil te houden.

Daarnaast zijn wij aangesloten bij het NRVT, het NWWI en de Taxateursunie, zodat elke bank of geldverstrekker ons taxatierapport accepteert. Alleen taxateurs die deskundig zijn en aan de strenge voorwaarden voldoen mogen zich bij deze instituten aansluiten.
 

NWWI keurmerk: gevalideerd taxatierapport

Wanneer u de waarde van uw woning wilt laten bepalen, is het belangrijk dat u een taxateur inschakelt die een gevalideerd rapport aanlevert dat door alle hypotheekverstrekkers wordt geaccepteerd. Zegers Makelaardij beschikt over het NWWI keurmerk voor woningtaxaties. Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) keurt en ziet erop toe dat elke taxatie conform vastgestelde richtlijnen is opgesteld. Wanneer u bij Zegers Makelaardij een woningtaxatie aanvraagt, bent u ervan verzekerd dat deze op een goede en deskundige manier wordt uitgevoerd. Onze rapporten worden door alle geldverstrekkers in Nederland geaccepteerd en voldoen aan hoge kwaliteitsnormen.
De rapporten voor de Nederlandse Hypotheek Garantie (NHG) moeten altijd verplicht gevalideerd worden.
 

Wat kost een taxatierapport?

Bij het aanvragen van een taxatie is het natuurlijk belangrijk om te weten welke kosten hierbij komen kijken. Wij zijn hier transparant over en geven duidelijk aan met welke kosten u rekening dient te houden.

De kosten voor een NWWI-taxatierapport bedragen bij woningen tot € 500.000,- € 550,00 all-in (incl. BTW). Voor woningen boven € 500.000,- en monumenten bedraagt het tarief € 650,00 all in (incl. BTW). Vraag direct uw NWWI rapport aan.
 

Waar taxeren wij?

De taxateur moet goed bekend zijn in de directe omgeving van de woning. De meeste geldverstrekkers hanteren de norm van 20 km;  wij kunnen alle woningen in Etten-Leur en binnen een straal van 20 km van ons vestigingsadres taxeren, dus o.a.: Bosschenhoofd, Breda, Hoeven, Oudenbosch, Prinsenbeek, Roosendaal, Rijsbergen, Rucphen, Sint Willebrord, Sprundel, Zegge, Zevenbergen en Zundert.
 

Ik wil mijn woning laten taxeren, hoe nu verder?

Indien u nog vragen heeft kunt u natuurlijk een e-mail sturen, contact opnemen op 076-5012009 of via ons contactformulier op de website.
Wilt u gelijk een NWWI taxatie aanvragen? Dat kan hier!