Mijn favorieten

De Hypotheek

Meestal staat er op de spaarrekening niet voldoende geld om een huis te kopen. In dat geval heb je een hypothecaire geldlening nodig, kortweg “hypotheek” genoemd.

 

Wat een raar woord eigenlijk, “hypotheek”! Het is Grieks. Hypo (onder) en theek (pand). 
Het onderpand is in de moderne tijd je huis waar je deze lening voor nodig hebt. Blijk je in het slechtste geval niet in staat om je lening terug te betalen dan heeft de geldverstrekker je huis als onderpand om toch aan zijn geld te komen. 
Het grappige van deze woordspeling is dat de oude Grieken helemaal geen hypotheken hadden zoals wij die nu kennen, want dat is een uitvinding van de Romeinen en die noemden “hun” hypotheek “prenda” of “fiducia”. Toch gebruikten de oude Grieken het woord in een context die je met ons onderpand kunt vergelijken. Het woord had betrekking op garanties in landtransacties. 
In de betekenis van geldlening met onroerend goed als onderpand wordt het woord in boeken voor het eerst aangetroffen in 1503.

Tegenwoordig kun je nog voor maximaal 100% van de waarde van de woning een hypotheek krijgen. De zogenaamde kosten koper moet je dus uit eigen (spaar)middelen voldoen. Voor kinderen geldt dat zij tot en met hun 40e verjaardag een belastingvrije schenking mogen ontvangen van bijvoorbeeld hun ouders van maximaal € 105.302,- (2021) mits dit geld gebruikt wordt om een eigen woning te kopen of te verbouwen of om de hypotheek of restschuld van de eigen woning af te lossen.
 

Hypotheekvormen

Er zijn verschillende soorten hypotheken. De verschillen zitten hem vooral in de afbetalingen. 
Zo heb je annuïteiten hypotheken waarbij het maandbedrag hetzelfde blijft. Het maandbedrag bestaat in het begin vooral uit rente, maar naarmate de tijd vordert bestaat het maandbedrag vooral uit aflossing. 
Bij een lineaire hypotheek begin je met een hoge maandlast en deze wordt na verloop van tijd steeds lager.

Wil je meer weten over alle hypotheekvormen en de voor- en nadelen daarvan? Klik dan hier

Bij het afsluiten van een hypotheek wordt vaak ingewikkeld vakjargon gebruikt. Hier vind je een duidelijke uitleg over veel voorkomende begrippen.
 

Hypotheekadvies Etten-Leur

Ga je op zoek naar een koopwoning, maak dan eerst eens vrijblijvend een afspraak met een hypotheekadviseur.
Zegers Makelaardij heeft al sinds 1985 een eigen hypotheekadvieskantoor! De Hypotheekexpert
Zegers Makelaardij en De Hypotheekexpert vormen dus de perfecte combinatie onder één dak aan de Oude Bredaseweg 58 in Etten-Leur.

De Hypotheekexpert van Zegers Makelaardij kan voor je bekijken wat je maximale hypotheek is en welke hypotheek het beste bij je past. Het maakt namelijk wat uit of je financiert met NHG of zonder, je een starter bent of dat je een volgende woning koopt. En heb je op de huidige woning overwaarde gecreëerd of ontstaat er een restschuld zodra er verkocht wordt?

Het kopen van een huis is een grote financiële beslissing. Zorg er dus voor dat je alles goed hebt uitgezocht voor je aan de zoektocht naar een (andere) woning begint. 
Bij De Hypotheekexpert kan je op korte termijn terecht, ook in de avonduren!
 

De Hypotheekexpert

De hypotheekadviseur van De Hypotheekexpert kan aan de hand van onder andere je inkomen en uitgaven exact bepalen welke hypotheek je kunt krijgen. Aan de hand van je persoonlijke situatie kan ook worden bekeken wat voor jou de meest geschikte hypotheekvorm is. Zo Krijg je een hypotheekadvies in begrijpelijke taal en weet je wat de maandlasten zullen zijn van de woning waarnaar je op zoek gaat.
 

Zegers Makelaardij

Nu je via De Hypotheekexpert duidelijk hebt wat je mogelijkheden zijn adviseren wij je om je snel gratis en vrijblijvend in te schrijven bij Zegers Makelaardij. Je bent dan als eerste op de hoogte van het nieuwste woningaanbod in Etten-Leur. Met Zegers Makelaardij en De Hypotheekexpert kom je goed beslagen ten ijs!