Mijn favorieten

Het nieuwe taxatierapport per 1 juli 2021

Veel mensen zijn nog niet op de hoogte dat er per 1-7-2021 een nieuw taxatierapport komt.
 


Pittig examen voor taxateurs

Voor ons als taxateur was deze aankondiging begin vorig jaar een grote verrassing. Een nieuw model Taxatierapport Wonen. We zijn jaarlijks verplicht om onze kennis up-to-date te houden. Dat doe je door het bijwonen van cursussen waar je Permanente Educatiepunten voor krijgt. Maar in 2020 was het anders, moeilijker vooral. In verband met het nieuwe rapport is er een heel scholingstraject ontwikkeld dat afgerond moet worden door het behalen van een examen in 2021. Terug naar de schoolbanken dus en dat viel nog niet mee.
Het examen hebben we inmiddels succesvol behaald. Dus ook per 1-7-2021 met de ingang van het nieuwe taxatierapport blijft Zegers Makelaardij het vertrouwde adres voor uw taxatie in de regio Etten-Leur.
 

Wat is er anders aan het taxatierapport

Het rapport is echt flink veranderd. Het is niet vreemd dat een taxatie wordt aangepast aan de tijd en er wordt dan ook met regelmaat aan het rapport gesleuteld.
 

Maar deze keer is het taxatierapport volledig op de schop gegaan

Wat is er veranderd?

Jip en Janneke taal
Voor iedereen moet duidelijk zijn wat er bedoeld wordt. Het taxatierapport wordt in een eenvoudige taal beschreven.

Uitgebreidere informatie
De uitleg en toelichting op de diverse onderdelen is opgenomen in het rapport zelf in plaats van in aparte bijlagen en documenten.

Bouwkundige staat
Er is veel meer aandacht voor de bouwkundige staat van de woning. De toestand van de diverse onderdelen van een huis (kozijnen, dak etc.) wordt veel uitvoeriger behandeld en beschreven en er is een onderbouwing bij nodig.

Fundering
De staat van de fundering wordt vermeld. Er is een database beschikbaar waar de taxateur informatie kan vinden. Maar let op! De taxateur van Zegers Makelaardij kan natuurlijk niet onder de vloer kijken, dus als je echt wilt weten hoe het met de fundering zit, moet je daar een deskundige voor inschakelen.
 

Wat betreft het nieuwe taxatierapport voor jou en mij

•    Het rapport wordt een heel stuk uitgebreider.
•    Het duurt langer om het taxatierapport uit te werken. Een spoedtaxatie is er dan niet meer bij.
•    Het duurt langer om alles te onderzoeken, te constateren en te noteren tijdens de opname van het huis. Hierdoor zal het taxatierapport wat duurder gaan worden.
•    Voor jou betekent dit wel dat je een heel compleet rapport krijgt met een berg informatie.
•    Voor de taxateur van Zegers Makelaardij betekent dit dat hij meer waarde aan zijn vak toe kan voegen.