Mijn favorieten

Heeft corona invloed op de huizenmarkt in Etten-Leur?

Krijgt de woningmarkt in Etten-Leur het moeilijk door de coronacrisis? Dat is een vraag die de laatste tijd vaak wordt gesteld aan Zegers Makelaardij. Worden de huizen minder waard? Vooralsnog niet is onze conclusie.


 

Het begin

In aanvang leek het coronavirus direct grote gevolgen te hebben voor de woningmarkt. In de eerste twee weken daalde het aantal afspraken voor bezichtigingen flink en werden de agenda’s van de makelaars van Zegers Makelaardij steeds leger.

Verkopers die al een nieuw huis hadden gekocht op basis van de verwachte verkoopprijs van hun huidige woning belden ons op met vragen, maar als snel stabiliseerde de huizenmarkt. Sterker nog, een maand na de persconferentie van Mark Rutte stonden onze agenda’s nog voller dan in de tijd vóór corona.
 

Huizenprijs niet gedaald

Sinds de corona-uitbraak zijn de huizenprijzen in Etten-Leur hetzelfde gebleven. Ook het aantal verkopen is bij Zegers Makelaardij niet gedaald. Niemand weet of dit zo blijft, maar de huidige situatie op de woningmarkt is niet te vergelijken met die tijdens de economische crisis van 2008. 

De “woningnood” in Etten-Leur is anno 2020 veel hoger. Er is een tekort aan huizen. De vraag naar huizen in Etten-Leur is veel groter dan het aanbod.


Nabije toekomst

Economen verwachten dat de coronacrisis op termijn wel invloed kan hebben op de markt voor koopwoningen. Zij denken dat mensen mogelijk de koop van een huis uitstellen omdat ze onzeker zijn over hun baan en inkomen. Dit zou dan kunnen leiden tot dalende huizenprijzen.

Niemand heeft een glazen bol. Ook Zegers Makelaardij niet. Maar wij zijn met onze 35 jaar ervaring op de Etten-Leurse huizenmarkt wel goed op de hoogte van alle ontwikkelingen in onze gemeente. Wij zitten heel kort op de markt en merken veranderingen in de markt dus heel snel. Heb je dus vragen, neem dan gerust even contact met ons op.