Mijn favorieten

Maak je energielabel definitief

Maak je energielabel definitief vóór 1-1-2021! Zeker als je binnenkort gaat verhuizen.

 

Bij verkoop of verhuur is het hebben van een definitief energielabel verplicht, zodat iedereen in één oogopslag kan zien hoe zuinig de woning is. Voor een huurder of koper is dat relevant, omdat een energiezuinige woning zorgt voor lagere maandelijkse energielasten en beter is voor het milieu. Een huis met een groen energielabel kent niet alleen een lagere energierekening, maar ook meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot. Daardoor kan het label invloed hebben op de verkoopprijs.

Het hoogste energielabel is A (op dit moment nog): groen en zeer zuinig. Je woning scoort goed op een aantal punten als een goede isolatie, dubbel glas, energiezuinige verwarming en de aanwezigheid van zonnepanelen. Het energielabel is een document waarin al deze punten staan beschreven en eventuele verbeteringen.

In 2015 hebben alle huiseigenaren een voorlopig energielabel gekregen. Deze kun je voor jouw woning vinden op www.energielabel.nl/woningen/zoek-je-energielabel. Het voorlopige energielabel is kosteloos en slechts voor je eigen inzicht. Ga je je woning verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. Er staat een boete op het ontbreken van een label bij verkoop of verhuur.
 

Tips voor een energiezuiniger huis

Een energiezuinig huis heeft hoe dan ook voordelen. Met goede isolatie kan je heel veel geld besparen op je energierekening. Kijk op www.verbeterjehuis.nl naar wat je kan doen.
 

Ga je je huis verkopen? Vraag definitief energielabel vóór 1-1-2021 aan

Heb je het energielabel op je koopwoning nog niet definitief aangevraagd? Doe dat dan nog vóór 1 januari 2021. Zeker als je binnenkort gaat verhuizen! Het aanvragen van het keurmerk mag nu nog eenvoudig online tegen een bedrag van ongeveer € 7,50. Vanaf volgend jaar dient er een controleur bij je thuis te komen. Het aanvragen van het definitieve label kan dan oplopen tot € 200,-. Het bespaart je dus een hoop geld als je het dit jaar nog regelt. Dit kun je gemakkelijk en snel doen via www.energielabelvoorwoningen.nl. Het definitieve label is 10 jaar geldig. 

Heb je vragen, neem dan contact op met Zegers Makelaardij, we helpen je graag.