Mijn favorieten

Tips huis kopen

Een huis kopen in Etten-Leur is een grote en spannende stap. De vraag naar huizen in de regio Etten-Leur is erg groot, waardoor je te maken krijgt met veel concurrentie. Om de kans te vergroten dat je binnenkort trotse eigenaar bent van jouw droomhuis, geven onze aankoopmakelaars graag een aantal tips. Voor meer informatie en vrijblijvend advies op maat mag je natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.
 

 
Een huis bezichtigen lijkt laagdrempelig, maar vergis je niet, er komt veel meer bij kijken. Je hebt namelijk ook plichten tijdens een bezichtiging. Ken je deze plichten niet, dan doe je er goed aan om een aankoopmakelaar van Zegers Makelaardij in te schakelen. Je wilt tenslotte geen “kat in de zak” kopen. Als koper heb je namelijk een onderzoeksplicht. Niet alleen voor bouwkundige gebreken, maar ook voor allerlei juridische aspecten zoals erfdienstbaarheden. Kennis van zaken is bij een bezichtiging dus een vereiste en een aankoop kan stress met zich meebrengen, want als je verliefd bent op een huis is het moeilijk om rationeel te handelen.
 

ONZE NVM AANKOOPMAKELAARS




Maak kennis met ons hele makelaarsteam
 

TIP 1: ONDERZOEK DE FINANCIËLE MOGELIJKHEDEN

Voordat je aan jouw zoektocht naar een huis begint, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van jouw financiële mogelijkheden. Als je vooraf weet hoeveel geld je kunt lenen, kun je gerichter zoeken naar de ideale woning binnen jouw budget. Dit voorkomt teleurstellingen achteraf of onnodig zware hypotheeklasten. Vraag daarom advies van een hypotheekadviseur van De Hypotheekexpert. De Hypotheekexpert en Zegers Makelaardij vormen de perfecte combinatie onder één dak aan de Oude Bredaseweg 58 in Etten-Leur.
 

TIP 2: BEKIJK DIVERSE HUIZEN

Voorkom het maken van overhaaste beslissingen en bekijk meerdere woningen voordat je een keuze maakt. Bekijk ook woningen die wellicht niet direct jouw eerste keuze zijn en ga langs bij diverse woningtypes in jouw prijsklasse. Zo krijg je een beter beeld van wat je wel of juist niet wilt en weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Heb je bij het bezichtigen van woningen behoefte aan advies van een professional? De aankoopmakelaars van Zegers Makelaardij gaan graag met je mee.


 

TIP 3: MAAK EEN CHECKLIST

Maak een lijst met jouw woonwensen en eisen en zet deze in volgorde van belangrijkheid. Zo heb je na elke bezichtiging een handige checklist en zie je geen belangrijke zaken over het hoofd. Voorbeelden voor op de checklist zijn: een tuin op het zuiden, aanwezigheid van een garage en scholen en winkels op loopafstand.
 

TIP 4: GRATIS ZOEKOPDRACHT

Wanneer je jouw droomhuis op Funda voorbij ziet komen, en daarna gaat reageren, is de kans aanwezig dat je al te laat bent. Plaats daarom een gratis zoekopdracht bij Zegers Makelaardij aan de hand van jouw woonwensen. Wij sturen je dan de woningen per mail toe, voordat deze op Funda komen. Houd ook onze social media kanalen zoals Facebook en Instagram in de gaten.
 

TIP 5: ONDERZOEK DE MOGELIJKHEDEN

Let op de mogelijkheden die de woning biedt. Houd hierbij niet alleen rekening met jouw huidige situatie, maar ook met eventuele toekomstplannen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid voor het realiseren van een op- of uitbouw.
 

TIP 6: VERKEN DE BUURT

Uiteraard wil je een mooie woning, maar ook de buurt waar je gaat wonen is erg belangrijk. Verken de omgeving van het huis dat je op het oog hebt daarom voordat je een bod plaatst. Rijd ook in de avond langs de woning om te kijken hoe het met de parkeergelegenheid staat en loop eens rond om te kijken of je je dan ook prettig voelt in de wijk.
 

TIP 7: HOUD JE HOOFD KOEL

Het kopen van een huis is een emotioneel proces. Natuurlijk is het belangrijk jouw emoties mee te laten spelen bij het zoeken naar een huis, maar wees je ook bewust van mogelijke denkfouten die een miskoop tot gevolg kunnen hebben. Door jouw enthousiasme is de kans groot dat je bepaalde gebreken over het hoofd ziet. Volg daarom je hart, maar gebruik altijd je hoofd.
 

TIP 8: SCHAKEL EEN AANKOOPMAKELAAR IN

Neem een lokale aankoopmakelaar in de hand die je op de hoogte stelt van het nieuwste woningaanbod, met je meegaat naar de bezichtigingen, onderhandelingen voert en het papierwerk voor je in orde maakt wanneer je jouw droomhuis daadwerkelijk gaat kopen. Een aankoopmakelaar behartigt jouw belangen en niet die van de verkoper. Ook is hij niet emotioneel betrokken en kijkt altijd met een kritische blik naar de woning. Hij kan je helpen een miskoop te voorkomen. Met een aankoopmakelaar van Zegers Makelaardij kies je voor een zorgeloze aankoop.
 

ZEGERS MAKELAARDIJ AANKOOPMAKELAARS

De NVM aankoopmakelaars van Zegers Makelaardij in Etten-Leur helpen je graag bij de aankoop van jouw woning in de regio Etten-Leur. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor jouw droomhuis. Wij zijn namelijk zeer sterk in de te kiezen aankoopstrategie. Daarnaast werken we op - no cure no pay - basis. Wij brengen dus uitsluitend kosten in rekening wanneer de koop definitief doorgaat. Gaat de koop niet door, dan betaal je ons geen courtage.

Heb je een vraag over het aankopen van een huis? Wil je bijvoorbeeld weten hoe de marktwaarde van een woning wordt bepaald of heb je behoefte aan advies over het voeren van een onderhandeling? De aankoopmakelaars van Zegers Makelaardij staan je altijd erg graag te woord. Bel ons kantoor op 076-5012009 of stuur een e-mail naar info@zegersmakelaardij.nl. Je kunt bij ons natuurlijk ook terecht voor het verkopen van jouw woning.